5 смачних рецептів для газових грилів Masport

5 смачних рецептів для газових грилів Masport

Встанови, запали і насолоджуйся

Літо – це час гриля. У нас є для вас 5 смачних рецептів м’яса, риби, овочів і десерту, які можна легко приготувати на грилях Masport.

Рататуй

Інгредієнти на 4-6 осіб:

  • 1 баклажан середнього розміру
  • 2 цибулі середнього розміру
  • 4 невеликих цукіні
  • 1 червоний солодкий перець середнього розміру, без насіння
  • 1 зелений перець середнього розміру, без насіння
  • 2 великих помідори
  • 6 столових ложок оливкової олії
  • 3 зубчики часнику, роздушені
  • 1 столова ложка свіжого базиліку або 1 чайна ложка сухого базиліку
  • 1 чайна ложка сухого розмарину
  • 1 лаврове листя
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю
  • 2 столові ложки свіжої петрушки, посіченої

Приготування

Поріжте баклажан, цибулю і цукіні тонкими скибками, а перець маленькими кубиками. З помідорів зніміть шкірку, видаліть серцевину та поріжте маленькими кубиками.

Поставте велику сковорідку на гриль, налийте олію та підігрійте на великому вогні. Можна використовувати і відповідну форму для запікання. Додайте цибулю і часник, протушкуйте впродовж 5 хвилин або доти, поки цибуля не стане м’якою і склоподібною. Далі додайте баклажани, перець і цукіні. Тушкуйте ще протягом 5 хвилин, часто помішуючи.

Додайте помідори, базилік, розмарин, лаврове листя, сіль і перець. Посипте петрушкою. Закрийте кришку гриля, зменште температуру до середнього рівня та залиште готуватись ще на 50-60 хвилин.

Домашня піца з гриля

Інгредієнти:

  • Тісто для піци (готове заморожене або замісіть самостійно)
  • Оливкова олія
  • Кукурудзяна мука (захищає піцу від прилипання до каменю)
  • Томатний соус
  • Потерта моцарела або пармезан
  • Сир фета
  • Гриби, порізані тонкими скибками
  • Перець-паприка, порізаний тонкими скибками
  • Свіжий базилік, посічений
  • Соус песто
  • Перець пепероні, порізаний тонкими скибками
  • Цибуля, порізана тонкими кільцями
  • Порізана шинка

Приготування

Вставте в гриль камінь для барбекю і піци Masport, закрийте кришку, прогрійте до 200-220 °C впродовж 30 хвилин.

Приготуйте тісто для піци і бажану начинку. Пам’ятайте: не потрібно накладати забагато інгредієнтів, інакше скоринка не буде хрусткою. Для піци достатньо третини горнятка томатного соусу і сиру.

Вилийте на тісто томатний соус, посипте сиром та додайте інгредієнти на свій смак. Не забувайте залишати бортики достатніх розмірів, щоб утворилась гарна скоринка.

Посипте каміння невеликою кількістю кукурудзяної або іншої муки, для того щоб тісто не прилипало, обережно покладіть піцу зверху.

Випікайте впродовж 10-15 хвилин, поки не утвориться коричнева скоринка, а сир не набуде золотисто-коричневого кольору. Якщо бажаєте, наприкінці часу приготування можна додати ще сиру.

Поріжте піцу на шматки і подавайте на стіл.

Читайте також: 11 корисних порад щодо приготування страв на грилях Masport

Стейк рібай із розмарином

Інгредієнти на 4 осіб:

  • 4 стейки рібай, товщиною від 2 до 2,5 см
  • 1 столова ложка олії
  • 2 столові ложки свіжого розмарину, подрібненого (або 2 чайні ложки сухого розмарину)
  • Сіль і свіжозмелений перець

Приготування

Змастіть стейки олією з усіх боків, порівну розподіліть розмарин по всій площі, добре втискаючи у м’ясо. Залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.

Підготуйте гриль.

Смажте стейки на середній температурі, поки не отримаєте бажану ступінь просмаження. Десь на половині процесу приготування обережно переверніть м’ясо на інший бік. Приправте сіллю та свіжозмеленим перцем, подавайте на стіл із салатом або овочами.

Пряні креветки на грилі

Інгредієнти з розрахунку на 60 штук:

  • 1 кг середніх креветок, очищених і патраних
  • 3½ столових ложки топленого вершкового масла або маргарину

Для маринаду:

  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю
  • ½ чайної ложки сушеного молотого часнику
  • 4 столові ложки соусу чілі
  • 4 столові ложки червоного або білого винного оцту
  • 2 столові ложки вустерського соусу
  • 4 столові ложки свіжої петрушки, дрібно посіченої
  • 3 столові ложки оливкової олії

Приготування

Поєднайте всі інгредієнти маринаду і добре перемішайте. Додайте креветки, обмакніть, щоб все було покрите маринадом. Закрийте миску та поставте в холодильник на 1-3 години. Підготуйте гриль.

Виньте креветки, маринад не виливайте. Змішайте маринад із розтопленим вершковим маслом або маргарином. Насадіть креветки на шампури та покладіть на гриль. Готуйте впродовж 6-8 хвилин на середньому вогні, переверніть один раз, під час смаження рясно поливайте маринадом. Не смажте надто довго, щоб креветки не стали жорсткими.

Бананово-шоколадний спліт із ромом

Інгредієнти на 1 людину:

  • 1 великий, середньозрілий, твердий банан
  • Трішки лимонного соку
  • 1 чайна ложка рому або кілька крапель ароматизатору
  • 25 г якісного чорного шоколаду, крупно посіченого
  • 2 зефіру, порізаного на дрібні шматки

Приготування

Банан почистіть, сприсніть лимонним соком, розмістіть по центру складеної вдвоє алюмінієвої фольги.

Ножем обережно виріжте в банані V-подібний клин. Відкладіть клин вбік. Розміри вирізаної порожнини повинні становити приблизно 1 см у ширину і 1 см у глибину.

Додайте у виріз рому або ромового ароматизатору, частину шоколаду та присипте зверху шматками зефіру. В кінці знову закрийте отвір вирізаним банановим клином, вставивши його міцно на місце.

Після цього з’єднайте разом довгі кінці алюмінієвої фольги, при цьому лишіть невеличку шпаринку для повітря. Короткі кінці конвертика міцно стисніть та поверніть кінці вверх, в результаті конверт матиме форму гондоли. Охолодіть у холодильнику.

Поставте конвертик на гриль, готуйте на середньому вогні приблизно 10 хвилин або поки шоколад не стане м’яким. Якщо ви одразу готуватимете кілька бананів, то через 5-6 хвилин перевірте один із конвертиків, розташований у найгарячішому місці гриля. В результаті приготування банан не повинен стати надто м’яким.

Подавайте спліт зі збитими вершками, ваніллю або подрібненим шоколадом. Смачного!

Купити газові грилі Masport можна в онлайн-магазині.

Залишити відповідь