Акумуляторні ланцюгові пили AL-KO другий рік поспіль відмінно проявляють себе в профільних тестах

Акумуляторні ланцюгові пили AL-KO другий рік поспіль відмінно проявляють себе в профільних тестах

Авторитетний німецький журнал Selbst ist der Mann у співпраці зі Спілкою технічної експертизи TÜV регулярно тестує різноманітні споживчі товари. На висновки видання орієнтуються профільні експерти по всьому світу. І для AL-KO дуже важливий успіх у тестах, який демонструє акумуляторна техніка компанії. Зокрема, йдеться про ланцюгову пилу CS 4030 з батареями AL-KO 36 В і міні-пилу CSM 1815 із серії AL-KO 18 В Bosch Home & Garden.

З акумуляторними ланцюговими пилами такі проблеми, як технічне обслуговування двигуна і його гуркіт безповоротно канули в минуле. Потужні пристрої для роботи в саду і на подвір’ї вже не забруднюють навколишнє середовище вихлопними газами і працюють порівняно тихо.

А акумуляторні міні-пили, які можна застосовувати без спеціальних захисних пристосувань, поміщаються навіть у дамську сумку і чудово підходять для використання в приміщенні.

Міні-пила CSM 1815 увійшла до трійки кращих у тесті Selbst ist der Mann 2023 року

Працювати з міні-пилами набагато легше, ніж із садовими ножицями і набагато зручніше, ніж із ручною пилою. Під час роботи не потрібно надягати дорогі захисні штани, як під час використання «нормальних» ланцюгових пил – тож не дивно, що малогабаритні пили користуються великою популярністю та входять до постійного асортименту багатьох виробників електроінструментів.

Великий акумулятор міні-пил означає високу продуктивність, і той, хто планує інтенсивно працювати з пристроєм, має обирати модель з більш високою ємністю акумулятора. Переможці тесту акумуляторних міні-пил 2023 року, до яких віднесли і модель CSM 1815 із серії AL-KO 18 В Bosch Home & Garden, без проблем здійснюють понад 100 різів на одному заряді батареї.

Міні-пила CSM 1815 увійшла до трійки кращих у тесті Selbst ist der Mann 2023 року

Експерти Selbst ist der Mann особливо відзначили високу продуктивність, велику довжину і точність різу, а також швидкість пиляння міні-пили CSM 1815. Отримавши оцінку 1,6 («добре»), міні-пила CSM 1815 посіла третє місце з дев’яти.

Ланцюгова пила CS 4030 із серії AL-KO 36 В посіла п’яте місце в тесті Selbst ist der Mann 2022 року

Усі акумуляторні ланцюгові пили, що пройшли тестування Selbst ist der Mann у 2022 році, вирізняються простотою обслуговування ланцюга, для якого не потрібні інструменти, і плавною роботою. Балансування і зручність обслуговування переможців тесту оцінюються як дуже хороші. Адгезивне мастило, необхідне для змащення ланцюга, заповнюється простим і контрольованим чином, а дані про рівень заповнення виводяться на корпус. Також безпосередньо в полі зору знаходяться дані про залишковий заряд акумулятора, причому індикатор досить яскравий і добре читається також при сонячному світлі.

Ланцюгова пила CS 4030 із серії AL-KO 36 В посіла п’яте місце в тесті Selbst ist der Mann 2022 року

Однак тестування виявило значні відмінності в точності пиляння. У той час як лідери тесту, до яких видання віднесло пилу AL-KO CS 4030 з батареями на 36 В, доволі чисто працюють зі свіжозрубаною деревиною навіть у відносно складних умовах, у решти пристроїв спостерігалася значна вібрація або навіть підстрибування та зсув сучків, що відпилюються. Пила CS 4030 успішно витримала конкуренцію, не поступившись у ключових показниках переможцям. З оцінкою 2,3 («добре») вона опинилася на п’ятому місці з дванадцяти.

Ланцюгова пила CS 4030 із серії AL-KO 36 В посіла п’яте місце в тесті Selbst ist der Mann 2022 року

З детальними результатами тестування можна ознайомитися в оригінальних публікаціях: CSM 1815, CS 4030.

Читайте також: Ювілейний тест: німецький журнал HOLZmachen дав високу оцінку ланцюговій пилі solo® by AL-KO 6646

Про наявність у продажу акумуляторних ланцюгових пил AL-KO можна дізнатися у представників компанії та в офіційному інтернет-магазині.

Олексій Васильченко

Блогер і журналіст, експерт у сфері садової техніки, будівельних технологій та приватного домогосподарства.