Газові грилі Masport: як зробити літню кухню для барбекю в саду

Газові грилі Masport: як зробити літню кухню для барбекю в саду

Влітку весь вільний час хочеться проводити на свіжому повітрі. І щоб відпочинок біля будинку в колі сім’ї і близьких друзів був цікавим і змістовним, для цього варто передбачити місце. Наприклад, можна організувати вуличну кухню для приготування барбекю. Для цього досить виділити майданчик або терасу на ділянці і купити гриль Masport.

Приготування м’яса і овочів за допомогою барбекю – це в якомусь сенсі містичне дійство, де необхідно врахувати всі деталі. Тут важлива і загальна атмосфера, і правильна компанія, і кулінарні рецепти, і вдале розташування зони відпочинку. Не менш важливі також майстерність шеф-кухаря і, звичайно ж, надійність кухонного обладнання.

Якщо ви вирішили купити гриль Masport, який працює на газовому балоні, значна частина питань в плані облаштування зони барбекю або літньої кухні в саду відпаде одразу. Газовий гриль можна розмістити в будь-якому зручному місці, він дозволяє точно виставляти температуру жару і не створює на відміну від барбекю на дровах незручностей через дим і мало контрольований відкритий вогонь.

Де розташувати зону барбекю

Перш ніж купити гриль Masport, варто задуматися про проект зони відпочинку. Літню кухню з пересувним грилем зазвичай оснащують стільницею, невеликою мийкою, де можна буде очищати решітку і піддон, шафами для посуду, а також меблями для відпочинку і прийому їжі. Додатковий набір вуличного кухонного приладдя позбавить від необхідності ходити за посудом у будинок і захистить котедж від садового бруду.

Газові грилі Masport дають можливість організувати зону відпочинку прямо на відритому повітрі

Проектують зону барбекю найчастіше у внутрішньому дворику, ближче до дому і основної кухні. Нерідко її поєднують із дитячим майданчиком. При цьому зону відпочинку все ж варто захистити від вітру і дощу, а для розташування критого майданчика вибирають один із двох варіантів – терасу або патіо.

  • Тераса біля будинку або веранда – зручний варіант для організації так званої «зеленої кімнати» в саду. В цьому разі літня кухня стане одночасно і частиною котеджу, і продовженням саду. Тут можна розмістити не тільки кухонну техніку і садовий гриль, а й мультимедійне обладнання або навіть аксесуари для роботи з ноутбуком.
  • Патіо в саду або окрема альтанка – це варіант розташування зони барбекю в глибині ділянки, в найкрасивішому місці саду. Тут доведеться попрацювати над прокладанням комунікацій, але можна не прив’язуватися до особливостей проекту котеджу.

Читайте також: Газові грилі Masport дбають про розмірений спосіб життя «по-новозеландські»

Що врахувати при проектуванні зони барбекю

Для зручності використання літньої кухні протягом сезону важливо передбачити її захист від затоплення талими або дощовими водами. Для цього основу патіо або тераси піднімають на 30-40 см над рівнем ділянки. Конструкцію можна підняти на опорах, використовувати основу з армованого монолітного бетону або просто замостити майданчик плитами, плиткою або натуральним каменем.

Мощене патіо біля басейну – чудове місце для спільного обіду з сім’єю або друзями

Водопровід тут можна підключити до основних комунікацій котеджу або – за умов сезонного використання – до системи поливу. Відведення води аналогічно роблять в загальну систему каналізації або в окрему дренажну яму. Якщо проект передбачає всесезонне застосування, конструкцію утеплюють і забезпечують опалення за допомогою електропідігріву підлоги або мобільних обігрівачів.

Читайте також: 5 смачних рецептів для газових грилів Masport

Чому варто купити гриль Masport

Грилі Masport – це чудове функціональне обладнання для зручного приготування їжі на вулиці. Потужні газові пальники з нержавіючої сталі на 3,0-3,5 кВт і індикатор температури забезпечують прогнозований результат кулінарних експериментів. А зручні поверхні для посуду, відкривачка для пляшок, продумані вбудовані столики, камери для приготування і розігрівання їжі, а також тумба для газових балонів дозволяють шеф-кухарю зосередитися тільки на основному завданні.

Пересувні печі для барбекю вартістю від 17 999 грн працюють завдяки використанню невеликого газового балона

Окрема або поєднана з будинком літня кухня в будь-якому разі забирає корисну площу саду або будинку, тому простір у зоні відпочинку важливо зробити максимально ергономічним і багатофункціональним. І це ще один аргумент на користь того, щоб купити гриль Masport. Функціональний пересувний гриль на коліщатках можна в будь-який момент посунути або перемістити в більш відповідне місце.

Вибрати й купити гриль Masport можна в інтернет-магазині AL-KO.

Олексій Васильченко

Блогер і журналіст, експерт у сфері садової техніки, будівельних технологій та приватного домогосподарства.