Огляд ланцюгових пил: садова техніка AL-KO в інтерв’ю з майстром по дереву

Огляд ланцюгових пил: садова техніка AL-KO в інтерв’ю з майстром по дереву

Чоловік і ланцюгова пила – це союз, який пройде вогонь і воду і здолає будь-який стовбур дерева! І для новачка чи досвідченого спеціаліста, і для приватного користувача чи профі – широкий асортимент продукції садових інструментів AL-KO та solo by AL-KO дозволяє вибрати ідеальну ланцюгову пилу.

Всі пили гарантують найвищу якість і безпеку та спрощують роботу завдяки зручному для користувача обслуговуванню. Щоб довести це, ми взяли інтерв’ю в німецького експерта щодо ланцюгових пил і майстра по дереву.

Яким був би світ для вас без ланцюгової пили?

Авжеж, мої дружина і донька сказали б «світ був би тихішим», для лісоруба – більш напруженим, а для мене особисто – біднішим і менш креативним.

Німецький майстер і його улюблений інструмент.
Німецький майстер і його улюблений інструмент.

Вибір широкий – акумуляторна, бензинова та електрична ланцюгова пила. Який варіант і для якого застосування підходить?

Всі три основні види пил мають свої переваги. Для одного користувача, якому час від часу треба спиляти кілька гілок у саду, кращим вибором буде електричний варіант із кабелем або акумуляторна пила. Її нескладно запустити навіть після багаторічного зберігання, до того, якщо якість відповідна, вона видає достатньо потужності і захищає довкілля.

Але якщо ви пиляєте більше, особисто я віддав би перевагу ланцюговій пилі з бензиновим двигуном. Вони є в будь-якому виконанні і для будь-яких потреб. Для роботи по дереву наразі я використовую тільки бензинові пили, але хочу також випробувати акумуляторну. З її допомогою можна зробити дуже точні зрізи, і, на відміну від електропили, рухи тут не обмежені кабелем.

Немецкий мастер и его любимый инструмент.

Які ланцюгові пили ви порекомендуєте новачкам?

Амбіційному новачку я порекомендую не купувати особливо потужну і, відповідно, важку пилу. Оскільки з нею швидше стомлюєшся, і тому невдовзі можна втратити охоту до роботи по дереву. Серія solo by AL-KO має в асортименті пили з гарним співвідношенням ціна-продуктивність.

Потужна і зручна пила solo by AL-KO 6436 ідеально підходить для відпилювання сучків, рубки дерев або розпилювання дров. Модель оснащена 35-сантиметровою шиною і ланцюгом 3/8
Потужна і зручна пила solo by AL-KO 6436 ідеально підходить для відпилювання сучків, рубки дерев або розпилювання дров. Модель оснащена 35-сантиметровою шиною і ланцюгом 3/8 “від компанії Oregon.
Напівпрофесійна модель solo by AL-KO 6436 із 38-сантиметровою шиною і ланцюгом .325
Напівпрофесійна модель solo by AL-KO 6436 із 38-сантиметровою шиною і ланцюгом .325″ підходить для максимальних навантажень.

Які заходи безпеки ви застосовуєте перед початком роботи з ланцюговою пилою?

До того як запустити пилу, для мене, безумовно, необхідно, насамперед, надягнути засоби індивідуального захисту. Це повинні бути спеціальні штани від порізів ланцюговою пилою, чоботи, окуляри та навушники. Під час виконання лісогосподарських робіт серед іншого необхідна каска. Також до початку робіт треба перевірити стан пили, особливо ланцюг та його натягнення. Оглядають, крім того, чи достатньо оливи для ланцюга, інакше він може перегрітися, що призведе до серйозних пошкоджень.

Як ви доглядаєте ланцюгову пилу після роботи?

Після роботи ланцюг необхідно почистити так, щоб гарантувати постійний притік оливи. Поєднання деревної стружки та мастила може призвести до утворення грудочок за умов тривалого зберігання, і працездатність машини може погіршитися. Ланцюг має бути без ушкоджень і добре заточений, щоб під час наступної роботи не виникло неприємного сюрпризу.

Яку ланцюгову пилу ви рекомендуєте для робіт по дереву?

Наразі я надаю перевагу двом пилами: solo by AL-KO 6646 для грубих зрізів, а також solo by AL-KO 6636 для делікатних робіт. Шини і ланцюги для цих пил із кроком .325″ і 3/8″ я купив в магазині приладдя, йдеться про комплектувальні матеріали Oregon.

Для обслуговування інструментів краще використовувати фірмові витратні матеріали.
Для обслуговування інструментів краще використовувати фірмові витратні матеріали.

Читайте також: Мотопила AL-KO: рекомендації щодо безпечної роботи з ланцюговою пилою

Чи є у вас улюблена ланцюгова пила?

Моя улюблена ланцюгова пила – це моя перша пила solo by AL-KO 643 IP. Під час вибору мене привабило в ній оптимальне співвідношення між потужністю і вагою. А надалі я вже обладнав її довшою гарнітурою, встановивши спеціальну шину і ланцюг для карвінгу від одного канадського виробника. У таких шин на верхівці маленький радіус, що є перевагою для певних робіт по дереву.

Які ще рекомендації ви можете надати як знавець роботи з ланцюговою пилою?

Для роботи з ланцюговою пилою в мене є дві головні рекомендації:

  • Завжди будьте уважні під час роботи з машиною! Недбалість може мати страшні наслідки.
  • Використовуйте для ланцюга пальне і мастило гарної якості! Строк служби пили залежить саме від цього.

Увесь асортимент ланцюгових пил AL-KO та solo by AL-KO ви знайдете тут.