Корисні поради AL-KO: як прибирати і використовувати листя на ділянці

Корисні поради AL-KO: як прибирати і використовувати листя на ділянці

Листя, і передусім осіннє, може бути справжньою радістю для очей, а може неприємним садовим сміттям, яке повністю засмічує газон, ставок або басейн в саду. Компанія АL-KO дає корисні рекомендації, чому і як потрібно прибирати листя на ділянці. І розповідає про те, чи можна їх використовувати після збору.

У дощову осінь необхідно регулярно очищати пішохідні доріжки від листя, оскільки вони серйозно збільшують небезпеку посковзнутися в саду. Як правило, завдання зі збору листя входить в обов’язки власників будинків і садових ділянок. При цьому особливої ролі не грає, з якого саме дерева воно опало. Адже доріжка знаходиться на вашій ділянці під вашою відповідальністю.

Де саме потрібно прибрати листя в першу чергу?Де саме потрібно прибрати листя в першу чергу?

Передусім, обов’язково приберіть листя з газону. Під товстим мокрим покривом не тільки розростаються гриби і мох, а й починає гнити трава через брак кисню. Інакше замість бажаної зелені навесні ви побачите некрасиві жовті плями. Хоча, звичайно, кілька окремих листочків цілком можна залишити лежати на газоні.

Практична порада 1: як збирати листя в саду

На маленьких площах можна швидко, тихо і ефективно прибрати листя за допомогою граблів. Але чим більша площа, тим важче надати їй доглянутого вигляду за допомогою ручних інструментів.

Виправити положення допоможуть повітродувка і садовий пилосос. Сучасні пристрої, такі як бензиновий садовий пилосос solo by AL-KO 442 або акумуляторна садова повітродувка AL-KO LB 4060, об’єднують обидві корисні функції. Зберіть листя в одному місці саду, а потім відразу всмокчіть їх садовим пилососом.

Корисна порада. Щоб робити менше непотрібних рухів, зручно буде спочатку накидати листя на брезент або полотно, а потім, зібравши його за чотири кути разом, ви зможете перемістити більшу кількість листя за один раз.

Читайте також: Компост у саду: як зі скошеного газону і опалого листя отримати корисне добриво

Практична порада 2: як використовувати опале листя

У природі опале листя не пропадає без користі. Наприклад, їжаки, жаби та інші дрібні тварини радіють купам листя, які можна використовувати в якості зимового укриття. А багато рослин, включаючи навіть квіткові грядки або чагарники, отримують користь від теплого шару листя, якими вкрито коріння рослин під час холодних місяців.

як використовувати опале листя

В саду порізане і подрібнене листя стане ідеальною добавкою для компостної купи. При цьому потрібно розуміти, що краще за все розкладається і перегниває осіннє листя з невисоким вмістом поживних речовин в поєднанні зі свіжоскошеною газонною травою. Тому тим, хто косить газон у період, коли на ньому лежить тонкий шар листя, отримує першокласний матеріал для власного природного добрива – компосту.

Читайте також: Корисні поради AL-KO: як зробити мульчу

Корисну техніку для прибирання, подрібнення і компостування листя, а також для виконання інших завдань в саду ви знайдете в інтернет-магазині AL-KO за адресою www.al-ko.com/shop/ua/.